:)T-Com Georgikon Kupa 2014

T-Com Georgikon Kupa 2014


Idén is megrendezésre került a Georgikon Kupa. Az idei sorozat a T-Com szponzorálásával valósult meg. Izgalmas mérkőzések, nagy küzdelmek és néhány újítás volt jellemző a kupára.

A 2014-es tavaszi sorozat legnagyobb és egyben legszokatlanabb újítása a futsal szabályok bevezetése volt. Ezúttal már vonalra, és szabvány 4-es labdával történt a játék. Ez sokak számára szokatlan volt, okozott is kellemetlen, olykor mókás pillanatokat. A korrekt és elfogulatlan bíráskodásról a játékvezető gondoskodott. Talán ennek is köszönhető, hogy durvaságok nélkül sikerült végigjátszani a tornát. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Lapath Dávidnak, aki vállalta a játékvezetést!

A sorozatra összesen nyolc csapat jelentkezett. Örömteli számunkra, hogy ebből egy női csapat is szerepelt, akik becsülettel helytálltak az egész versengés során. A mezőnyből talán egyetlen csapat emelkedett ki, mégpedig a Kisfröccs csapata. Ők veretlenül, 100%-os mérleggel abszolválták a sorozatot. 7 mérkőzésen 9 gólt kaptak, és 28-at rúgtak. 21 ponttal végeztek a tabella élén. A második helyre a Szunderland csapata futott be, 18 ponttal. Harmadikként a Nankacu csapata végzett, 13 pontot begyűjtve.

Természetesen idén is volt oktatóinkat felsorakoztató csapat, mely örömteli számunkra. Reméljük a következő sorozatban is részt fognak venni!

A torna gólkirálya idén Babati Bence, a Kisfröccs csapatának tagja lett 14 góllal. Második helyen a szunderland játékosa, Rudics Richárd végzett 13 góllal.
A szervezőbizottság döntése értelmében a torna legjobb játékosának Lázár Leventét választották a Kisfröccs csapatából.

Gratulálunk nekik!

Összességében tehát elmondható, hogy egyértelmű Kisfröccs fölényt hozott a tavaszi kiírás, ami cseppet sem meglepő, hisz az egyetemi csapat gerincét is a csapat játékosai alkotják, ami idén szintén kiemelkedően jól teljesít. Három egyetemek közötti bajnokságot is sikerült megnyerniük, úgy hogy nem veszítettek még mérkőzést sem!

T-Com Georgikon Kupa 2014, végeredmény:

A győztes csapat:


Állnak, balról: Tavaszi Martin, Babati Bence, Rumszauer András, Molnár Erik
Guggolnak, balról: Svegál Máté, Moór Adrián (csapatkoordinátor), Lázár Levente

 

Egyetemi honlap

Georgikon Alapítvány

Online közösség

.....................
  • 2017/2018-as tanév időbeosztása
  • .....................
    • Egyetemi Kollégiumi Iroda
    • .....................