:)Gazdászmaraton történelem

Gazdászmaraton történelem


Gazdász Maraton történelem:

A Gazdászmaraton, mely jelenleg a Diáknapok után a Georgikon hallgatóinak legfontosabb eseménye 1986-ban startolt el a Georgikonon. Akkoriban még tavasszal tartották, mivel az őszi események sorát a Diáknapok ékesítette. Azonban a 90-es évek elején, a Diáknapok több előkészületére való tekintettel, a szervezők megcserélték időpontjaikat, így került a Gazdászmaraton jelenlegi helyére, október hónap közepére.

A kezdeti években, még a szakok versenyeztek egymással, illetve sokszor a visszalátogató végzett hallgatók alkotta “Öregek” csapat csatlakozott még az eseményhez.
A péntek este 6 órától szombat estig tartó 24 órás vetélkedő és feladatai igencsak megedzették a fiatalokat. Megállás nélküli elfoglaltság volt a Maraton, nem mindennapi feladványokkal telitűzdelve: tanárokat az éjszaka kellős közepén kirángatni otthonukból és pizsamában bemutatni, elhozni a város legnagyobb állatát, irodalmi színdarabokat, esetleg tanár paródiákat előadni… és még amit egy fantáziadús elme ki tud találni.
Természetesen a megszokott sportvetélkedők sem maradhattak el a szombati napon, ám ez korántsem volt könnyű, egy végig dolgozott, mulatott, különböző nedűket próbálgatott éjszaka után…
A zsűrit sem szabadott kihagyni az élvezetekből. A csapatok dicsőítő verset írtak feléjük, és “csodálatos” rajzokat készítettek róluk. Meg persze vesztegetés, minden mennyiségben.

Ahogy múltak az évek, egyre több szak képviselte magát karunkon. Ezáltal már nem szakok versenyeztek egymás ellen, hanem a hallgatók alkottak vegyes csapatokat.
A 2010-es évet követően sajnálatos módon 3 évig a maraton érdeklődés hiányában nem kerülhetett megrendezésre.
Ám a Gazdász Maraton 2013 óta újra felébredni látszik poraiból. Egyre több csapat és minden évben több lelkes tanár áll készen péntek este, hogy összemérjék erejüket és tudásukat, valamint hogy megmutassák, ők az igazi keszthelyi gazdászok.

Gazdászmaraton 2015:

A 2015-ös évben a Gazdászmaraton egy kis meglepetést tartogat a jövőre tekintve. Egy lassan feledésbe múló hagyományt kívánunk újra régi fényére emelni.
Anno a Diáknapokon egyszer valaki/valakik megalkották az egyetem bikája és üszője versenyt, sokáig emlegették ezen kinevezések személyeit, azonban a Főméltóságok jelentősége kezdte háttérbe szorítani.
Idén a maraton segítségével szeretnénk tovább vinni ezt a hagyományt, és szorosan hozzákötni az októberi eseményhez.

De ezt Nélkületek nem fogjuk tudni végigcsinálni!
Gyere, alkoss csapatot, szervezd be tanáraidat, és készülj, mert a Gazdászmaraton nem kegyelmez!

Egyetemi honlap

Georgikon Alapítvány

Online közösség

.....................
  • 2017/2018-as tanév időbeosztása
  • .....................
    • Egyetemi Kollégiumi Iroda
    • .....................