:)A Szürke Marhák csapata nyerte a Gazdász Maratont

A Szürke Marhák csapata nyerte a Gazdász Maratont


Pénteken 18:00-kor vette kezdetét a Gazdász Maraton. A rendezvényt Dr. Polgár J. Péter dékán nyitotta meg, aki visszaemlékezett a korábbi maratonokra, és örömét fejezte ki, hogy a hallgatóság ápolja a hagyományokat. Szabó Péter HÖK elnök elmondta, hogy örvendetes, hogy a tavalyi Gazdász Maratonhoz képest is sikerült rekordot elérni, ami a résztvevők számát és a csapatokat illeti. A főméltóságok - Faludi Gergely főpraxi és Zsalakovics László főkortes - segítségével a maratonozók elénekelték a Gazdászhimnuszt és a Gazdászindulót.

Ezt követően útnak indultak a csapatok a Georgikonhoz köthető állomásokra, ahol az egyetemi oktatók és a szervezők szakmai, ügyességi és különböző kvíz feladatokkal várták a csapatokat. A csapatok pontot szerezhettek a Diákcentrumban, ahol szövetfelismerés volt, illetve kvízt kellett kitölteniük a Szendrey-emlékszobánál, itt Dr. Lukács Gábor egyetemi adjunktus és Tóth Éva tanársegéd fogadta a maratonozókat. Volt államás az Agrárműszaki Tanszéken, a Burgonyakutatási-Központban és a Kertészeti-Tanszéken is. A csapatok a csütörtöki véradáson való részvételért is kaphattak pontokat. A Gazdász Maraton péntek éjféltől gazdászbulival folytatódott.

Szombaton 9 órától vetélkedőkkel folytatódott a program, bár a csapatoknak több éjszakai és hajnali feladatot is teljesíteniük kellett. A 2014-es Gazdász Maraton a Bexiben ért véget, előtte traktorkerék- és patkódobás, kukoricamorzsolás volt, majd a klubhelyiségben színdarabot és tánckoreográfiát kellett előadni, valamint paprikás krumplit kellett készíteni a zsűrinek, aminek tagjai Faludi Gergely főpraxi, Zsalakovics László főkortes, Szabó Péter HÖK elnök, és Kégli András legdicsőbb bulek voltak.

A 18 órakor kezdődő eredményhirdetésen Zsalakovics László főkortes sorolta fel a csapatok neveit a végeredmény sorrendjében:

1. Szürke Marhák 295

2. Jampik 271

3. Jägerillák 269,5

4. Millenium Traktor 250

5. Fröccs Faktor 245

6. A Pónik bosszúja 230

7. Garat-ON 221,5

8. Hektár Harcosok 218,5

9. Borminátor 210

10. KAL-ÁSZOK 194,5

11. MYKRÉM 190


A Gazdász Maratonon részt vett még a Gentleman's Club is, azonban a második napon kizárásra kerültek!

Egyetemi honlap

Georgikon Alapítvány

Online közösség

.....................
  • 2017/2018-as tanév időbeosztása
  • .....................
    • Egyetemi Kollégiumi Iroda
    • .....................